Viering Chinees Nieuwjaar op De Bazaar

Zondag 17 februari wordt het Chinees Nieuwjaar, het jaar van het Varken, gevierd op De Bazaar. In samenwerking met Amazing Oriental vindt er tussen 12.30 – 16.00 uur een aantal keren een spectaculaire Drakendans plaats op de Randweg en De Boulevard.

Deze traditionele Drakendans wordt gedanst bij feesten zoals Chinees Nieuwjaar om de boze geesten te verdrijven. Onder begeleiding van trommels en slagwerk beweegt de draak zich ritmisch voort. Een indrukwekkend gezicht dat je niet mag missen.

Verder worden bij Amazing Oriental deze dag kookdemonstraties en demonstraties Chinese Kalligrafie gegeven.  En er worden geluksenvelopjes uitgedeeld om iedereen een voorspoedig nieuw jaar te wensen.  Het jaar van het Varken zal volgens de Chinese astrologie een veelbelovend jaar worden; een jaar van overvloed en positieve energie.

Locatie: Randweg en De Boulevard op De Bazaar

Tijdstip: tussen 12.30 – 16.00

https://www.debazaar.nl/activiteit/chinees-nieuwjaar-drakendans/

Over De Bazaar

De Bazaar in Beverwijk is al 38 jaar dé plek waar uiteenlopende culturen samenkomen en is de grootste overdekte markt in Europa. Met ruim 2 miljoen bezoekers per jaar een zeer populaire bestemming. De combinatie van shoppen en eten in een bijzondere omgeving waardoor je verrast wordt, maakt een bezoek aan De Bazaar onvergetelijk. De Bazaar bestaat uit verschillende marktdelen, waaronder: Oosterse Markt, met daarin o.a. de grootste Food Markt van Nederland. Mihrab waar Oost en West samenkomen, met veel handgemaakte producten. Goudsouk, 22 juweliers onder 1 dak en één van de belangrijkste knooppunten van goudhandel in Europa. De Bazaar Food Hal, waar je in Oosterse sfeer een culinaire wereldreis kunt maken. De Bazaar is elk weekend anders, voor elk wat wils, voordelig en leuk bij mooi én slecht weer.