Goudsouk

Goudsouk is dé plek voor aankoop van sieraden van goud, zilver, platina of andere edelmetalen.
Hier kan je ook terecht om sieraden naar eigen ontwerp op ambachtelijke wijze door edelsmeden te laten maken. Goudsouk is ook een plek waar bestaande of oude sieraden vermaakt of gerepareerd kunnen worden, zodat de emotionele waarde ervan behouden blijft. Mooie parels, edelstenen, luxe horloges, een cadeau voor een dierbare of een ‘geluk’ voor de koper zelf!

Met 1500 m2 en 22 juweliers onder één dak mag Goudsouk ‘de grootste schatkist‘ van Europa genoemd worden en is samen met Dubai een belangrijk knooppunt in de Europese handel in hoog karaat goud.

Wie over de Boulevard loopt kan Goudsouk niet missen. De fonkelende goudklomp straalt klasse uit. Niet alleen de buitenkant is imponerend, ook het interieur, een spel van licht en glans, luxueus afgewerkt in donkere kleuren is fenomenaal. De vloer is bewerkt met 170 meter LED verlichting en het plafond is een sterrenhemel met 462 LED lampjes! In deze prachtige omgeving komen de producten van de 22 juweliers die gevestigd zijn in Goudsouk fantastisch uit.

De eerste Goudsouk van Europa!

Hoewel de Goudstraat in hal 34 ruim 30 jaar heeft bestaan, was dit voor velen één van de beste bewaarde geheime schatten van De Bazaar.
Het werd tijd dat de juweliers hun producten konden etaleren in de pracht en praal die zij verdienen. Sinds 7 maart 2015 is Goudsouk geopend.

‘Het is al goud wat hier blinkt’

Door een inkeping van de goudklomp betreedt je Goudsouk. Een ‘grot’ waar de echte schatten veilig zijn uitgestald bij de 22 juweliers.

Belangrijk knooppunt in de goudhandel

Met juweliers die prachtige en hoogwaardige sieraden van goud en edelstenen maken en verkopen, verzameld onder één dak is Goudsouk samen met Dubai een belangrijk knooppunt in de Europese handel in hoog karaat goud.

Architectuur

De architectuur is modern en valt direct op in de sferen van de traditionele Bazaar. De samenwerking tussen Liong Lie Architects en Leaders Against Routine heeft geleid tot deze imponerende ‘goudklomp’, een juweel van een bestemming! De schittering van het gebouw komt door de 1850 gouden panelen die in de zon blinken. Wanneer de schemering opkomt en het avond wordt, zorgt de verlichting tussen de gouden panelen voor de schittering.

De eerste gouden paal van Goudsouk werd persoonlijk door directeur George Zapantoulis geslagen op 28 juli 2014. Na 6 maanden is Goudsouk op 28 januari 2015 opgeleverd.

Huren?

Interesse in huren van een winkel in Goudsouk? Bekijk onze brochure of neem contact op met de afdeling Acquisitie & Verhuur op telefoonnummer 0251-262677 of e-mail naar verhuur@debazaar.nl.

Feestelijke opening

Op zondag 22 maart 2015 heeft waarnemend burgemeester van Beverwijk, de heer F. Ossel, om 10:30 uur Goudsouk officieel geopend. ‘Deze Goudsouk is uniek. Dubai heeft ook een Goudsouk dat is de grootste, maar dit is de mooiste! In Beverwijk staat de enige Goudsouk van Europa, dat is bijzonder én bijzonder uniek’, aldus burgemeester Freek Ossel. Na het doorknippen van het openingslint met een enorme schaar werden de deuren van Goudsouk geopend. De genodigden werden ontvangen met champagne en een petit four allebei voorzien van eetbaar bladgoud. Op de statafels stonden goudkleurige vazen met chocolade munten en ander feestelijke lekkernij. Bekijk hier de foto’s die tijdens de opening zijn gemaakt. Sta jij op de foto in het goudenframe? Kijk dan hier!

Openingsfestiviteiten

Na de officiële opening werden alle bezoekers live toegezongen door O’G3NE, naast hun hit ‘Magic’ zongen zij hun nieuwste singel ‘Cold’. (Bekijk hier het optreden) Bezoekers lieten zichzelf voor Goudsouk fotograferen in een goudenlijst en deden mee met de Goudsouktocht om kans te maken op een sieradentegoedbon.

Categorieen:

Tips & hotspots,

Begin met typen en druk op Enter om te zoeken