De Bazaar steunt controle NVWA

Beverwijk, 13 januari 2020

De Bazaar steunt controle NVWA

Zaterdag 11 januari jl. is op de De Bazaar groots gecontroleerd door de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit).

Medewerkers en directie van De Bazaar hebben zaterdagochtend direct alle medewerking verleend aan de grootscheepse controles. ‘Wij zijn geschrokken van de bevindingen van de NVWA. Wij onderschrijven het belang van dergelijke controles en zijn blij met dit goed werkende controlesysteem’ aldus directeur George Zapantoulis.

Huidige maatregelen ongediertebestrijding
Anders dan in de pers wordt gemeld, is De Bazaar vanzelfsprekend structureel bezig met ongediertebestrijding. Zo zijn er eigen gediplomeerde ongediertebestrijders in dienst en is er een doorlopend contract met de professionele ongediertebestrijder Rentokil. Zij komen iedere vrijdag op De Bazaar voor uitvoering van het bestrijdingsprotocol. Daarnaast adviseren en informeren zij winkeliers op het gebied van ongediertebestrijding. Winkeliers wordt de mogelijkheid geboden advies te vragen en zij kunnen desgewenst gebruik maken van de diensten van Rentokil.

De Bazaar zorgt voor goede afdichting van de winkels door middel van rolluiken en rubbers. Deze rubbers zijn een bekende zwakke plek en worden daarom permanent gecontroleerd en waar nodig vervangen.

Ondanks alle inspanningen van De Bazaar blijft het de verantwoordelijkheid van de individuele winkeliers om de hygiëne in acht te nemen.  De Bazaar blijft zich inspannen om deze uitdaging samen met de winkeliers het hoofd te bieden en ondersteunt ze waar mogelijk.

De Bazaar blij met actie NVWA
De NVWA kan gebruik maken van haar bevoegdheid om maatregelen te treffen waar De Bazaar als verhuurder slechts adviserend kan optreden. De Bazaar is dan ook blij met de actie van de NVWA.

Officieel rapport
De Bazaar wordt door de NVWA uitgenodigd om overleg te voeren. Daar zal De Bazaar dankbaar gebruik van maken.

 

Over De Bazaar

De Bazaar in Beverwijk is al 39 jaar dé plek waar uiteenlopende culturen samenkomen en is de grootste overdekte markt in Europa. Met ruim 2 miljoen bezoekers per jaar een zeer populaire bestemming. De combinatie van shoppen en eten in een bijzondere omgeving waardoor je verrast wordt, maakt een bezoek aan De Bazaar onvergetelijk. De Bazaar bestaat uit verschillende marktdelen, waaronder: Oosterse Markt, met daarin o.a. de grootste Food Markt van Nederland. Mihrab waar Oost en West samenkomen, met veel handgemaakte producten. Goudsouk, 22 juweliers onder 1 dak en één van de belangrijkste knooppunten van goudhandel in Europa. De Bazaar Food Hal, waar je in Oosterse sfeer een culinaire wereldreis kunt maken. De Bazaar is elk weekend anders, voor elk wat wils, voordelig en leuk bij mooi én slecht weer.

Categorieen:

Persberichten,

Begin met typen en druk op Enter om te zoeken